Maisto apskaita

Maitinimo planavimui ir gamybos apskaitai

Sistema skirta darželių, mokyklų, globos ir rūpybos įstaigų maitinimo planavimui ir valdymui bei maisto gamybos apskaitai.

MAITINIMO PROCESO
valdymas vieningoje sistemoje

Vizualus ir nesudėtingai valdomas maitinimo procesas apima visą cilką nuo maitinimo planavimo, patiekalų receptūrų kūrimo, atsargų poreikio nustatymo, darbuotojų ir įrengimų poreikio automatizuoto planavimo iki gaminimo proceso bei maisto pristatymo vartotojams valdymo, neaplenkiant gaminių savikainos skaičiavimo ir duomenų perdavimo buhalterinei apskaitai.

Gantt‘o diagramose atvaizduojami atsargų, darbuotojų ir įrengimų poreikių planai.

Baltymų, riebalų ir angliavandenių bei kcal normos skaičiuojamos automatiškai sudarant maitinimo planus ir receptūras.

JŪS GALĖSITE:
  • naudotis neribotomis technologinių kortelių galimybėmis: Bruto, Neto kiekiai, baltymai, riebalai, angliavandeniai, kilokalorijos ir jų apskaičiavimo formulės, patiekalų normos;
  • sudaryti besimaitinančių grupes ir priskirti dienos normas;
  • rengti perspektyvinius meniu ir valgiaraščius;
  • sudaryti maisto gaminio specifikaciją iš sistemoje esančių maisto produktų dalių;
  • valdyti vientisą maitinimo procesą ir jį lydinčius dokumentus.

NERIBOTAS FUNKCIONALUMAS

Maitinimo planavimas – perspektyvinių meniu, atsižvelgiant į besimaitinančias grupes ir paskirtas dietas, pavyzdžiui, cukrinis diabetas, trintas maistas, skystas maistas ir pan. sudarymas. Perspektyvinių meniu skaičius ir dienų skaičius į priekį nėra ribojamas.

Gamybos planavimas – patiekalų receptūrų sudarymas. Sistema Jums automatiškai atsižvelgs į maitinimui skirtas dienos normas, ir vizualiai pateiks baltymų, riebalų, angliavandenių kiekius bei kilokalorijas.

Sandėlio valdymas – medžiagų likučio vizualus valdymas: esamas ir užsakytas kiekis, poreikis pagal maitinimo planus, gautų medžiagų pajamavimas ir išduotų medžiagų nurašymas pagal FIFO metodą. Būsite saugūs – visada laiku užsakysite maisto produktus.

Gamybos apskaita – Jūsų neribos nei technologinių kortelių skaičiaus limitai, nei galimybės suvesti patiekalų normas pagal maitinimo dienotvarkę (pusryčiai, priešpiečiai ir pan.) ir valgančiųjų grupes. Tai pagalba Jums sudarant maisto gaminio specifikaciją iš sistemoje esančių maisto produktų dalių. Jūs pagaminsite patiekalus pagal numatytas baltymų, riebalų, angliavandenių ir Kcal normas, patiekalai visada turės numatytą Masę neto, nes technologinės kortelės leis įvertinti visus atkritimo (nuvirimo, nubyrėjimo ir pan. ) koeficientus.

Finansų valdymas ir apskaita – jeigu Jūs turite Labbis VSAFAS, gamybos apskaitai bus naudojami bendri registrai. Jei eksploatuojate kitą FVAS – registrai bus suvienodinti ir pastoviai palaikomi. Taikomas automatinis medžiagų kaštų pripažinimas pagal FIFO metodą ir jų perdavimas buhalterinei apskaitai.